Pedon valtakunta

Raamattu kertoo viimeisestä merkittävästä ylivoimaisesta maailmanvallasta, joka nousee aikojen lopulla. Sille on ainakin aluksi ominaista hajanaisuus, eri kansoja liittyy yhteen, muttei sulaudu samalla tavoin yhdeksi valtioksi kuten esim. Persia tai Rooma. Nähtävästi peto eli antikristus on aluksi yksi vähäisemmistä hallitsijoista, mutta syrjäyttää myöhemmin muista hallitsijoista kolme ja loput kuusi antavat sille valtansa yksimielisesti. Sarvi kuvaa Raamatun kielenkäytössä valta-asemaa, mitä suurempi sarvi, sen suurempi valta.

Maailma globalisoituu ja yhdentyy hurjaa vauhtia. Erilaiset nykyiset koalitiot, sopimukset ja yhteenliittymät sotilaallisella, poliittisella ja kaupallisella tasolla tasoittavat tietä vaiheeseen, jossa kymmenen hallitsijan ryhmä käyttää ylintä päätäntävaltaa oman aikansa merkittävimmässä valtakunnassa. Nämä tulevat asettamaan joukostaan ylimmäksi johtajaksi yhden henkilön, joka on antikristus. Hänet voidaan myöhemmin tunnistaa mm. pedon luvusta ja ylimielisestä ja herjaavasta puheesta Jumalaa ja Hänen Voideltuaan, Jeesusta vastaan. Informaatioteknologian kehitys on johtanut siihen, että kuten, Ilmestyskirja kuvaa "koko maa" voi todellakin seurata pedon toimia jopa reaaliajassa.


Alla ym. valtakuntaan, sen syntyyn, luonteeseen ja maailmanhistorian vaiheeseen liittyen läheisimmät toisiaan täydentävät kohdat Danielin ja Ilmestyskirjasta. Lue lisää itse, Danielin kirjasta ja Ilmestyskirjasta löytyy lisää yksityiskohtaisempaa tietoa.

Dan 2:28, 40-44 Mutta on Jumala taivaassa; hän paljastaa salaisuudet ja ilmoittaa kuningas Nebukadnessarille, mitä on tapahtuva aikojen lopussa… Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niinkuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niinkuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki. Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa, osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras. Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen. Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti

Dan 7:7-11 Sen jälkeen minä näin yöllisessä näyssäni, ja katso, oli neljäs peto, kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä; sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja murskasi ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin kaikki edelliset pedot, ja sillä oli kymmenen sarvea. Minä tarkkasin sarvea, ja katso, eräs muu pieni sarvi puhkesi niiden välistä, ja kolme edellisistä sarvista reväistiin pois sen edestä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät kuin ihmisen silmät, ja suu, joka herjaten puhui. Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta. Tulivirta vuoti, se kävi ulos hänestä; tuhannen tuhatta palveli häntä, ja kymmenen tuhatta kertaa kymmenen tuhatta seisoi hänen edessänsä. Oikeus istui tuomiolle, ja kirjat avattiin. Minä katselin, ja silloin, niiden herjaavien sanojen tähden, joita sarvi puhui, minun katsellessani peto tapettiin, ja sen ruumis hävitettiin ja heitettiin tuleen palamaan.

Ilm. 13:1-7; 17:12-13; 19:20; 20:12, 15 Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä. Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?" Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta. Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot... Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niinkuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle... Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa... Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan... Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen.
profetiat-osion alkuun
Perusteet.tk