"Koiniks-mitta nisuja yhden denarin, ja kolme koiniksia ohria yhden denarin! Mutta älä turmele öljyä äläkä viiniä." Ilmestyskirja 6:6

"Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja nälänhätää ja maanjäristyksiä tulee monin paikoin. Matteus 24:17

Merkit:


Raamattu kertoo Jeesuksen paluuta edeltävään aikaan liittyvän mm. nälänhätää ja ruuan kallistumista. 2007-2008 aikana ruuan maailmanmarkkinahinta on ollut jyrkässä nousussa. Suomalaisessa taloudessa se ei vielä vaikuta kovin voimakkaasti, mutta miljardien ihmisten elämään tällä planeetalla se vaikuttaa voimakkaasti. Syitä nykyiseen tilanteeseen ovat mm:

- Ilmastonmuutos (minkä Raamattu ennusti)
- Resurssien epäreilu jakaminen (minkä Raamattu ennusti)
- Bioetanoli ruuan valmistuksen sijaan
- Eroosio ja aavikoituminen Esimerkiksi Kiinassa maata muuttui aavikoiksi 2008 noin 3500 neliökilometriä eli 3 500 000 hehtaaria.
- Ryöstökalastus. Kalansaaliit eivät tekniikoiden kehittymisestä huolimatta ole kasvaneet enää pariin vuosikymmeneen. Jäljellä olevat kalaparvet vain saadaan kiinni tehokkaammin... Noin puolet syömästämme kalasta on nykyään viljeltyä.

En tiedä, mitä öljy ja viini tarkoittavat Ilm 6:6, mutta hiukan sarkastisesti ajatellen se voisi tarkoittaa bioetanolin valmistusta ruuan sijasta ja raaka-aineiden hinnannousun suhteellisen vähäist vaikutusta alkoholin hintaan.
profetiat-osion alkuun
Perusteet.tk