Taustaa:

Ilkan etusivulla sunnuntaina 02.07. oli iso kuva Keskisellä Tuurissa esiintyneestä Lordista. Kuvassa Lordi heilutteli irtoraajoja...
Ilkan "Suoraa puhetta"-palstalla 04.07.2006 julkaistu kirjoitus:


Saatua palautetta:

Maanviljelysneuvos Juhani Rinta Laihialta kolumnoi Ilkassa 15.07.2006. Pohdiskellessaan mm. Lordi-ilmiötä Rinta kirjoitti:

""Arvot muuttu(i)vat taas" otsikolla kirjoittivat tuoreeltaan 4.7.:ttä Ilkassa Jan ja Kati Nummensalo. Kiitos. Teidän hyvin perusteltuihin mielipiteisiinne on helppo yhtyä."
Muuta:

Maanantaina 03.07. Kati soitteli toimitukseen antaakseen suullista palautetta etusivun kuvasta. Palaute otettiin Ilkassa hyvin vastaan.

Keskiviikkona 05.07. Tamperelaisen tapahtuman Tammerfestin järjestävä taho kertoi harmistaan siitä että Lordi oli perunut esiintymisensä ko. festivaalissa. Järjestäjä antoi ymmärtää että ko. esiintyminen olisi ollut oiva "koko perheen tapahtuma". Mielestäni ym. show ei ole välttämättä ymmärrettävissä "koko perheen tapahtumana", joten lähetin (Jan Nummensalo) tiedustelun asian tiimoilta lapsiasiavaltuutetulle. Tämän vahvisti myös Ilkassa 06.07. kirjoittanut isä jonka lapsi oli säikähtänyt yllä mainittua etusivun kuvaa Lordin esiintymisestä.

Torstaina Maiju Lemettinen kirjoitti ilkan puolesta kolumnissaan otsikolla "Kuva kertoi liikaa" mm. "Irtoraajojen, -päiden, palavien kehtojen ja vauvanuken paiskominen oli tauotonta.... Jos kuva olisi ollut toisenlainen (Ilkan etusivulla), se ei olisi ollut totuudenmukainen." Negatiivista palautetta ko. kuvasta oli kuulemma tullut "tavallista enemmän".
Janin sivuille / Katin sivuille