Taustaa:

Ilkassa 5.3. opetusministeri Kalliomäki perusteli kielteistä kantaansa kristillisiin kouluihin, alla vastineemme. Käsittelemme myös muuta lasten hoitomahdollisuuksiin liittyvää asiaa. Taustatietoja 2006 alun taistelusta kristillisten koulujen toimiluvista.
Ilkan "Suoraa puhetta"-palstalla 08.03.2006 julkaistu kirjoitus:

Lähettämästämme kirjoituksesta nähtiin lehden toimesta hyväksi poistaa raflaava loppukaneettimme (olihan tuo jo aika pitkä muutenkin):

"Kokonaisuudessa alkaa nähdä tiettyjä yhtymäkohtia suomalaisen ja esim. pohjois-korealaisen yhteiskunnan välillä, joissa molemmissa näköjään uskotaan lujasti siihen, että lapset on parasta mahdollisimman nuorina tuoda järjestelmän hellään ja oikeaoppiseen huomaan."
Ym. kirjoituksen vieressä oli Tellervo Valliuksen erinomainen kirjoitus samasta aiheesta jossa hän totesi mm. "Vanhemmat, jotka haluavat laittaa lapsensa kristillisiin kouluihin, haluavat lapsilleen turvallisen ja kodin arvomaailmaa tukevan koulun. Se on Suomen kansalaisille taattu perustuslain ja perusopetuslain 7. pykälässä, jonka mukaan kansalaisilla on oikeus maailmankatsomukseen perustuvan opetuksen saamisesta sitä varten perustetussa oppilaitoksessa. Mikä huolestuttavinta, opetusministeri Kalliomäen esitys on siis ristiriidassa tämän lain kanssa."

Saimme positiivistä palautetta (Ilkka 11.03.) josta suuret kiitokset antajalle, joka otti näin myös osaltaan kantaa asiaan.
Janin sivuille / Katin sivuille