Taustaa:

Jatkoin nimimerkillä "Jumalan luoma" 21.10.2005 julkaistuun tekstiin...
Ilkan "Suoraa puhetta"-palstalla 26.10.2005 julkaistu kirjoitus:

Neandertalin ihmisestä


”Jumalan luoma” Kauhavalta kirjoitti perjantain lehteen kriittisesti apinasta-ihmiseksi-teoriasta. En voi kuin yhtyä em. kirjoitukseen. Vain neandertalialaiset poikkeavat muista ns. hominidilöydöistä huomattavasti. Kun muista ”apinaihmisistä” löytyy lähinnä palasia, joiden perusteella vedetään toisinaan käsittämättömän pitkälle meneviä johtopäätöksiä, niin neandertalin ominaispiirteet omaavia luurankoja, kokonaisia ja osia, on löydetty jopa satoja. No, millaisia he sitten olivat?

Neandertalialaisten aivokoppa on suurempi kuin nykyihmisillä ja luusto on rotevampaa tekoa. Tohtori Jack Cuozzo teki tutkimuksistaan lisäksi seuraavat johtopäätökset: ”Tämä ihmisryhmä on ikääntynyt hitaammin ja elänyt pitempään kuin nykyihmiset.” Erityistä huomiota ansaitsee myös hautalöytö Israelista, jossa löydettiin sekä neandertalin että meidän kaltaistemme ihmisten luurankoja samasta haudasta.

Ovatko johtopäätökset tosiaan: Neandertalialaisten rakenteen omanneet ihmiset olisivat olleet älykkäämpiä, vahvempia ja pitkäikäisempiä kuin me ja olisivat elelleet ainakin osin samaan aikaan ja samoissa paikoin? Siltä näyttäisi.

Käsittääkseni Raamatun maailmankuvan mukaan elämme –toistaiseksi– syntiinlankeemuksessa tapahtuneen radikaalin muutoksen jälkeisessä, rappeutuvassa maailmassa. Raamattu puhuu ”maailmasta, joka on pahan vallassa”. Esim. molekyylibiologi Ian Macreadie toteaa: ”Evoluutio puhuu kehityksestä, kun taas minä näen kaiken hajoavan palasiksi.” Geneettinen taantuminen olisi looginen tulos Raamatun ilmoituksen mukaisista olosuhteista planeetallamme ja edesmenneet neandertalialaisen rakenteen omaavat ihmiset näyttävätkin paperilla meihin verrattuna ylivertaisilta.

1. Mooseksen kirjan alussa todetaan ihmisten vielä tuolloin eläneen pitkään ja saaneen ensimmäiset lapsensa melko myöhäisellä iällä. Tämä sopii mainitun Jack Cuozzon päätelmiin neandertaleista. Myös Suomessa geologian tutkimuslaitoksen Heikki Hirvaksen tutkimusryhmä on havainnoistaan päätellyt, että ihmiset ovat eläneet jääkauden aikaan nykyistä vanhemmiksi (Yle 1 haastattelu 2003). Monet Raamattuun uskovat tiedemiehet ajoittavatkin jääkauden heti 1. Mooseksen kirjassa dokumentoidun vedenpaisumuksen jälkeen. Lisää aiheesta mm. www.perusteet.tk.

JN
SEINÄJOKI

Samana päivänä kirjoitukseni vieressä oli myös oheinen K. Heinosen teksti.
"Jumalan Luoma" kirjoitti lehteen vielä kommentin minun ja Heinosen kirjoituksiin. Mukava toimia näin yhteisymmärryksessä :)
Perusteet.tk