Miksi Raamatun profetioita ja ennustuksia kannattaisi tutkia?

Ovatko Raamatun ennustukset ja profetiat niin merkittävässä roolissa että niihin syventymiselle kannattaa antaa painoa? Vastaus on Raamatun perusteella yllättävän painokas ”kyllä!”.

On laskettu että Raamatun kokonaisuudesta noin 27% on profetiaa ja ennustusta. Jeesuksen toiseen tulemukseen viittaa Uuden Testamentin 27 kirjasta 23. Se mainitaan UT:ssa suoraan 318 kertaa (UT:ssa on lukuja yhteensä 260).

Raamatun mainitsema ensimmäinen profeetta oli Hanok (Eenok), hän profetoi Jeesuksen toista tulemusta (Juud. 1:14-15). Profetia Jeesuksen tulevasta voitosta löytyy myös heti syntiinlankeemuksen jälkeen ns. protovankeliumissa. 1 Moos 3:15: ”Ja minä panen vainon sinun (käärmeen so. saatanan) ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä (Jeesus) välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän." Vastaavasti Jeesuksen paluu on asia, johon koko Raamattu myös profetaalisesti päättyy (Ilm 22:20).

Myös Herran ehtoollisen asetussanat muistuttavat että toivo Jeesuksen paluusta on osa uskomme ydintä 1 Kor 11:26: Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee.

Ilmestyskirjassa, joka on lähes kokonaan profetiaa, mainitaan (Ilm 1:3): ”Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on”. Daniel 12:4: ”mutta sinä, Daniel, lukitse nämä sanat ja sinetöi tämä kirja lopun aikaan asti. Monet sitä tutkivat, ja ymmärrys lisääntyy.”

Jos Jumala näkee hyväksi antaa Sanassaan näin merkittävän roolin profetialle ja Jeesuksen paluulle, meidän tulee myös antaa sille merkittävä rooli omassa suhtautumisessamme Sanaan.

Jeesuksen paluu on koko Luomakunnan toivo. Room 8:19: ”Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä.” Jeesuksen paluu ja koko luomakunnan vapautuminen syntiinlankeemuksen mukanaan tuomasta kirouksesta tulisi olla kristillisen julistuksen ytimessä. Raamattu sanookin rohkeasti Ilm 19:10: ” Jeesuksen todistus on profetian henki". Kristinusko perustuu profetaalisuuteen joka kulminoituu toivoon Jeesuksen paluusta ja lopullisesta voitosta kaikesta pahasta.

Lähteet:
Pyhä Raamattu
Hitchcock, Mark. Mitä oikeasti on tulossa? 72 vastausta Jeesuksen takaisintulemista koskeviin kysymyksiisi. Kuva ja Sana 2007
Perusteet.tk