Takaisin aloitussivulle

Julkaistu Suomen Viikkolehdessä 28.04.2010 ja Seinäjoen vapaaseurakunnan Seurakuntaviestissä kevät/2010. Kuva osoitteesta www.all-about-forensic-science.com. Artikkeli tekstimuodossa.Elämän biologia on luultua monimutkaisempaa

Arvostetussa Nature-lehdessä 1.4.2010 julkaistussa artkkelissa Erika Check Hayden totesi ”biologian olevan monta kertaluokkaa monimutkaisempaa kuin tiedemiehet aavistelivat”, viitaten viimeisen kymmenen vuoden aikaiseen tutkimukseen.

Ajatus roska-DNA:sta olikin roskaa

Vielä muutamia vuosia sitten arveltiin ihmisen perimän eli DNA:n sisältävän jopa 97% roska-DNA:ta. Tämä oli eräs ateistien argumentti Luojaa vastaan; ajatus suuresta määrästä merkityksetöntä kökköä varsinaisten proteiineja koodaavien sekvenssien ympärillä. Roska-DNA:n ajateltiin olevan evoluution tuomaa painolastia, vapaata riistaa mutaatioille, jotka ehkä ajan oloon kehittäisivät siitä uusia hyödyllisiä funktioita.

Nyt tilanne on muuttunut radikaalisti. Artikkelin kirjoittaja Hayden toteaa: ”käsite roska-DNA on lyöty sirpaleiksi”. Artikkelia varten haastateltu Toronton yliopiston solubiologi Tony Pawson kertoo DNA:n informaatioväylien olevan ”äärettömästi monimutkaisempia” kuin on aiemmin ajateltu.

Laskennallisen biologian tutkija Joshua Plotkin Pennsylvania-yliopistosta Philadelfiasta taasen toteaa: ”Ymmärryksemme aivan perusasioista –kuten miten solu kytkeytyy toimintaan ja kuinka se kytkeytyy pois- on äärimmäisen naiivilla tasolla”.

Tiedon lisääntyminen avaa tietä uskolle Jumalaan

Tiedon lisääntyminen on vaikuttanut päinvastoin kuin ateistitiedemiehet ovat toivoneet; sen sijaan että elämän salaisuudet olisivat auenneet tutkijoille kuin avoin kirja, tutkimus on päinvastoin nostanut esiin lisää kysymyksiä ja ihmettelyä. Tiedon lisääntyminen onkin vahvistanut monien tutkijoiden uskoa, että sattuma ei mitenkään voi olla selitys elämän ihmeelle.

Esimerkiksi maailman eturivin orgaanisen kemian synteetikko, professori James Tour totesi jo vuosia sitten: ”Tiedän paremmin kuin useimmat mitä atomit voivat tehdä ja mitä ne eivät voi tehdä. En ymmärrä evoluutiota. En vain yksinkertaisesti käsitä, miten se olisi mahdollista. Jos joku voisi ystävällisesti selittää sen minulle, tarjoaisin mielelläni lounaan ja tulisin samalla opetetuksi tässä asiassa.”

Toistaiseksi kukaan ei ole pystynyt selittämään evoluutiota James Tourille, joka itse on päätynyt luottamaan oman kansansa, juutalaisten -ja koko maailman- Messiaaseen, Jeesukseen Kristukseen.

Minä ryhdyin sydämessäni oppimaan, miettimään ja etsimään viisautta ja tutkistelun tuloksia, tullakseni tuntemaan jumalattomuuden typeryydeksi ja tyhmyyden mielettömyydeksi. Saar 7:25
Minä kiitän sinua siitä, että olen tehty ylen ihmeellisesti; ihmeelliset ovat sinun tekosi, sen minun sieluni kyllä tietää. Psalmi 139:14


Kirjoittaja Jan Nummensalo (FM) on vesikemisti Seinäjoen vapaaseurakunnasta ja ylläpitää uskon ja tiedon suhdetta käsittelevää sivustoa
www.perusteet.tk

Lisää aiheesta:
http://creationsafaris.com/crev201004.htm#20100405a
Erika Check Hayden, “Human genome at ten: Life is complicated,” Nature 464, 664-667 (April 1, 2010) | doi:10.1038/464664a.
http://www.evolutionnews.org/2010/04/exploding_the_darwin_friendly.html
http://www.jmtour.com/?page_id=27
Perusteet.tk