Suomen Viikkolehdessä 16.09.2009. Kuva (eri kuin alkuperäisestä artikkelista): Zina Deretsky / NSF. Artikkeli tekstimuodossa.

Antarktiksen vuoristo tukee Raamattua

Lähes keskellä Antarktiksen mannerta sijaitsee Euroopan Alppien kokoinen Gamburtsev nimen saanut vuoristo. Gamburtsev-vuoristo havaittiin noin 50 vuotta sitten, mutta vasta äskettäin päästiin tarkemmin tutkimaan sen pinnanmuodostusta. Jäävaipan paksuus vuoriston päällä kun on jopa yli neljän kilometrin paksuinen. Tulokset julkistettiin helmikuussa 2009 mm. National Science Foundationin toimesta.

Monien yllätykseksi jääpeitteen alla oli teräväpiirteisiä ja nähtävästi vain vähän eroosiota kokeneita vuortenhuippuja. Yksi tutkimusta johtaneista tiedemiehistä on geofyysikko Fausto Ferraccioli British Antarctic Survey:stä (BAS). Hän toteaa mm: ”Nyt tiedämme, että vuoristo on Euroopan alppien kokoinen ja että siinä on myös vastaavanlaisia laaksoja ja huippuja. Mutta tämä vain lisää mysteeriä siitä, miten Itä-Antarktiksen jääpeite on muodostunut. Jos jääkerros olisi kasvanut hitaasti, odottaisimme että vuoristo olisi eroosion vuoksi kulunut tasangoksi. Huippujen ja laaksojen olemassaolo viittaa siihen, että jääpeite on muodostunut nopeasti, emme vain tiedä miten.”1

Tutkimustulos on hyvin sopusoinnussa monien Raamattuun uskovien geologien näkemyksen kanssa. He katsovat, että Gamburtsev-vuoristo muodostui vedenpaisumuskatalysmin aikana ja lopulla,2 vain muutamia tuhansia vuosia sitten. Vedenpaisumus olisi sekoittanut totaalisesti koko planeetan ilmaston aloittaen jääkauden joka olisi sitten johtanut vuoriston nopeaan peittymiseen jään alle.3 Tutkimustulokset sopivat hyvin Raamatun pohjalta rakennettuun malliin jääkaudesta, toteaa mm. kristillinen tiedelehti Answers heinä-syyskuun 2009 numerossaan.4

Jan Nummensalo, www.perusteet.tk

Lähteet:
1 http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=114172&org=NSF&from=news
2 Psa 104:6-9 … vuoria ylempänä seisoivat vedet. Mutta ne pakenivat Sinun nuhteluasi, Sinun jylinääsi ne juoksivat pakoon; vuoret kohosivat ja laaksot laskeutuivat paikkoihin, jotka Sinä olit niille valmistanut. Sinä panit rajan, jonka yli vedet eivät käy eivätkä palaja peittämään maata.
3 Ns. ydintalvi-hypoteesissa oletetaan että ydinsota nostaisi niin paljon pölyä ilmakehään, että se johtaisi maapallon ilmaston huomattavaan väliaikaiseen kylmenemiseen. Monet ajattelevat vedenpaisumuksen yhteydessä tapahtuneen vulkaanisen toiminnan johtaneen vastaavanlaiseen ilmiöön.
4 Answers, vol.3, no. 4, July-September 2009, s. 11
Etusivulle