Takaisin aloitussivulle

Keskipohjanmaa 14.08.2010. Artikkeli lähetetyssä tekstimuodossa.Kaikki on ihmettä

Reisjärveläinen ihmetteli Keskipohjanmaassa 11.08. miten oppineetkin ihmiset saattavat uskoa Raamattuun, ihmeisiin ja esimerkiksi sen luomiskertomukseen. Tähän on looginen syy: Ihmeitä näyttää tapahtuvan ja Raamattu on osoittanut yhä uudelleen luotettavuutensa niiden osien suhteen joista on saatavilla luotettavaa arkeologista tietoa.

Vastaavasti sattumanvaraisesta elämän syntymisestä itsestään on maailman eturivin orgaanisen kemian synteetikko, professori James Tour todennut että hän ei voi käsittää miten se voisi olla mahdollista. Elämän kehittymisen itsestään monimutkaisemmaksi ovat todenneet kirjoissaan mahdottomaksi mm. matematiikan ja filosofian tohtori William Dembski sekä biokemian professori Michael Behe. Viime vuosina perinnöllisyystieteen emeritusprofessori J.C. Sanford löi aiheeseen viimeisenkin niitin: Elämä ei voi edes säilyä, koska perintötekijät degeneroituvat valtavaa vauhtia eli ihmiskunnan DNA on hajoamassa palasiksi, ei suinkaan kehittymässä.

Albert Einstein on yksi historian merkittävimpiä tiedemiehiä. Einstein totesi että on vain kaksi tapaa tarkastella maailmaa: ”ei ihmettä” tai ”kaikki on ihmettä”. Itse hän uskoi jälkimmäiseen, viitaten uskoonsa Jumalaan lukuisia kertoja. Koska kuitenkin nykytieteen historiakäsitys perustuu naturalismiin (ei ihmeitä), luonnonhistoriassa opetetaan naiivia ”elämä syntyi ja kehittyi itsestään kivistä ja vedestä”-oppia. Tämä siitä huolimatta, että ajatus on täysin absurdi sen valossa mitä oikeasti tiedämme.

Totesihan jopa ateismin ”ylipappi” Richard Dawkins haastattelussa: ”ehkä elämä tuli maa-planeetalle avaruudesta”. Tämä siksi, että elämän synty itsestään vaikuttaa niin mahdottomalta jopa parkkiintuneen ateistin mielestä. Kuitenkaan ei toisaalta olla kyetty kuvittelemaan mitään parempaa paikkaa elämälle kun oma planeettamme. Einsteinin usko ihmeisiin kuulostaa yhä paremmalta selitykseltä. Ja ainakin itselläni sisäinen todistuskin vahvistaa tämän saman.

Jan Nummensalo, FM
Seinäjoki, www.perusteet.tk
Perusteet.tk