Taustaa:

"Voimaton yh-äiti" nimimerkin kirjoitus sai minut kirjoittamaan hänelle ao. kirjeen, jonka lähetin Ilkan toimitukseen ja pyysin toimittamaan perille ko. nimimerkille. Olin aika yllättynyt tai suoraan sanoen järkyttynyt kun sain kuulla että kirje olikin pienin muokkauksin julkaistu lehdessä! Meni varmaan perille, juu!
Ilkassa 27. (tai 28.)07. julkaistu kirjoitus:


Luin lehdestä vaikeuksistanne ja ajattelin kirjoittaa josko voisin osoittaa apua yhteen (tai useampaan?) osa-alueeseen. Meillä on vapaakirkossa aina toisinaan EU-ruokapakettien jakoa. En tiedä oletteko käyttänyt niitä hyväksenne, mutta seuraava tilaisuus noutaa niitä on ensi lauantaina 31.07. klo 10-12 päiväkerhotiloistamme (Torikeskusta vastapäätä, Kauppakatu 13).

Meillä on myös nyt jonkun aikaa ollut seurakunnassamme semmoinen tilanne että meille tulee aika usein suuria määriä leipiä, joissa on vielä noin viikko myyntiaikaa, mutta jotka eivät kelpaa enää kauppoihin. Kyseisten leipien toimittajan palveluksessa on seurakuntalaisiamme, joten he kärräävät kaatopaikan sijaan kelpo tuotteet kirkkoomme, josta niitä saa ottaa aina kun niitä on. Jos Teille on vaikeaa lähteä kirkoltamme hakemaan näitä tuotteita niin ottakaa yhteyttä niin hoidan niitä Teille kotiin. Olen itse ollut minimipalkkaisen yksinhuoltajaäidin lapsi, joten ymmärrän ainakin pienen osan ongelmistanne.

Meillä on tiistaisin klo 19 "Jumala kuulee rukouksia" iltoja jolloin voi jättää esirukouslappuja nimettömänä ja niiden puolesta rukoillaan. Samoin jutellaan ja rukoillaan luottamuksellisesti myös henkilökohtaisesti kaikkien kanssa jotka haluavat. 2.9. meillä on sielunhoitoilta ja syksymmällä 4.11. meillä vierailee puhumassa terapeutti Seppo Jokinen. En tiedä minkä ikäisiä lapsenne ovat, mutta meillä on yleensä sunnuntaikirkossa lastenhoito leluineen ja askarteluineen, toisinaan myös tiistaina on joku hoitaja. Luonnollisesti myös sunnuntaikirkossa on alttari auki keskusteluun ja rukoukseen.

Masentumisen suhteen tutustuminen uusiin ihmisiin auttaa usein jonkun verran paranemista kohti. Vaimoni vetää seurakunnassamme nuorten perheiden piiriä, jossa on nuoria lapsiperheitä, kokoonnumme syksystä taas parin viikon välein ja meillä on lastenhoito jotta vanhemmat saavat olla hetken rauhassa. Tällä haavaa mukulamme ja vaimoni ovat seurakuntamme lastenleirillä, joka on tarkoitettu noin 7-12 vuotiaille ja myös vanhemmat jotka voivat vaikka auttaa keittiöllä ovat näille leireille tervetulleita. Lisäksi meillä on alkamassa perhepiiri arkipäivisin vanhemmille lapsineen...

Ruoka on perustarve, mutta näillä esimerkeillä haluan vain tuoda esille että ehkä jotenkin voisimme olla pienenä apuna Teille myös muuten kuin ruuan kautta. Myös yhteys on perustarve. Pyrimme siihen ettei kirkossa käyminen olisi vain aikuisille suunnattua kuivaa saarnaa vaan arkielämän ongelmia käsitteleviä tilaisuuksia joissa Jumala saisi meitä hoitaa ja joissa olisi oikeaa yhteyttä kaikenikäiset huomioiden.Toisinaan me seurakuntalaiset emme onnistu siinä niin kovin hyvin, mutta uskon että Jumala onnistuu kyllä. Jos haluatte tutustua tarkemmin ihmisiin/mahdollisuuksiin niin ottakaa rohkeasti yhteyttä! Olette halutessanne perheinenne tervetullut kirkkoomme! Mutta haluan korostaa että minä en halua missään tapauksessa vängätä Teitä väkisin mukaan mihinkään ja oikeastaan minun piti kirjoittaa lähinnä EU-ruokapaketeista ja leivistä. Niin muuten vapaakirkosta nyt vielä sen verran, jos on tuntematon, että sama uskontunnustus kuin Luterilaisessakin kirkossa. Teemme paljon yhteistyötä mm. Luterilaisen kansanlähetyksen kanssa. Rukoilemme puolestanne.

Ystävällisin terveisin
Jan Nummensalo

Perusteet.tk