Takaisin aloitussivulle

Ilkan mielipiteissä 05.05.2010. Lähetetystä muodosta eivät paljoa muuttaneet.


Kristillisissä piireissä ei tapahdu mitään, vai tapahtuuko?

Ilkassa oli vapun jälkeen juttua muutamista vappujuhlista. Esimerkiksi opiskelijoiden vappu kulkueineen, hauskoine tempauksineen sekä juhlineen Lakeuden Ristin pellolla uutisoitiin näyttävästi (Ilkka 1.5.). Hienoa, mutta jäin ihmettelemään, miksei naapuritontilla pidettyä Vappumissiota, johon sentään kokoontui vähintäänkin saman verran porukkaa, noteerattu mitenkään?

Tapahtumana Vappumissio oli Seinäjoen kristillisten seurakuntien ja herätysliikkeiden yhteinen voimainponnistus, joka kesti koko perjantai-illan yöhön saakka. Sen yhtenä näkyvänä kohokohtana oli satojen ilmapallojen laskeminen lentoon, symboloiden Jumalalle nousevia rukouksia. Mukana oli kymmenittäin lapsiperheitä ja lapsia sekä satoja nuoria ja aikuisia eri seurakunnista yhdessä iloitsemasta Evankeliumin ilosanomasta, pomppulinnasta ja vappuherkuista.

Vuosia mediaa seuranneena tuntuu, että kristillisen aiheen pitää olla jotain todella erikoista ylittääkseen uutiskynnyksen. Edes Vappumission kaltainen erittäin huomattava ja positiivinen yhteiskristillinen tapahtuma ei tunnu pystyvän ylittämään uutisoinnin rimaa.

Elämme maakunnassa, jossa Jumalaa kunnioitetaan ja monenlainen kristillinen toiminta kokoaa joka viikko eri seurakuntien ja herätysliikkeiden kautta tuhansia ihmisiä yhteen kohtaamaan toisiaan ja Jumalaa. Luennoitsijoina ja puhujina on jatkuvasti arvostettuja omia ja vierailevia eri alojen asiantuntijoita käsittelemässä elämän ja ihmisyyden tärkeimpiä kysymyksiä.

Uskollisten osallistujien määristä päätellen kristillisen toiminnan tapahtumat ja jutut kiinnostavat varmasti montaa ihmistä. Toivoisi, että niitä voitaisiin tulevaisuudessa seurata entistä enemmän myös muissa kuin omissa erikoismedioissaan. Iloista kevättä kaikille!

Jan Nummensalo, Seinäjoki
Perusteet.tk