Ilkassa 03.05.2011 vastauksena virheeseen kokosivun juttuun vampyyrimusikaalista ... Tekstinä lähetetty, kuvassa julkaistu muoto (lähes vastaava lähetettyyn). Joo ja cocktail kirjoitetaan oikeesti "k":n kanssa :)

Lilithiä ei löydy Raamatusta vaan…

Ilkan artikkelissa ”Peto nostaa päätään kirkon kupeessa” 30.4. ohjaaja Oinonen väittää Raamatun kertovan Aadamin ensimmäisestä vaimosta Lilithistä, josta tuli demoni. Ohjaajan lähde ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole Raamattu vaan aivan muut, kabbalististen mystikkojen tekstit. Niissä puhutaan Lilithiin viitaten mm. miehiä viettelevistä naisen muotoisista demoneista, lasten ryöstöistä ja murhista sekä muista pimeydestä nousevista ideoista.

Toisaalta ei ole ihme, jos vampyyrimusikaalin parissa Raamattu ja aivan muut, syvyydestä nousevat lähdeaineistot menevätkin helposti keskenään sekaisin. Väitän kuitenkin, ettei syntyvä coctail ei ole niin harmiton kuin ensi näkemältä saattaa näyttää. Muutamia vuosia sitten eräs tuttu alkoi etsiä paranormaaleja ilmiöitä. Kyllä niitä löytyi. Tuloksena voimakkaita pelkotiloja, opintojen keskeytyminen ja vuosien terapia. Niin saatana kuin Jumalan Poikakin etsii, ja odottaa yhteydenottoa. Toinen tuhotakseen, toinen pelastaakseen.

Jan Nummensalo, Seinäjoki

Media-aktivismi -sivulle