Dynamite -lehdessä Lokakuu 2006 julkaistu artikkeli:
”Voisin todistaa Jumalan statistiikan avulla. Otetaanpa vaikka vain ihmisruumis – todennäköisyys että kaikki ihmisyksilön toiminnot vain ilmaantuisivat, on tilastollisesti ajatellen hirviömäinen ajatus.” -George Gallup-
Ihmisen valmistusopas –pokkarikoossa kokonainen kirjasto!
Jan Nummensalo, www.perusteet.tk

Ihmiskehon fyysinen olemus määräytyy 3 miljardin emäsparin välityksellä jotka muodostavat 100 000 geeniämme jotka edelleen muodostavat 23 kromosomia jotka löytyvät jokaisesta yli 10 biljoonasta solustamme. Joka ikisessä solussa on taltioituna tietomäärä, joka vastaa 1000 kpl 1000 sivuisen tietosanakirjan tietomäärää.

Jos kerättäisiin kaikkien maailman noin 6—7 miljardin ihmisyksilön rakennusohjeet eli DNA yhteen kasaan, keko painaisi vain noin 50 grammaa. Yksittäisen ihmisen kohdalla pölyhiukkasta pienempi informaatiopaketti sisältää tiedon siitä, miten rakennetaan biljoonia huoneita sisältävä jättiläispilvenpiirtäjä. Rakennusohjeet sisältävät tiedon kaikkien osasten rakennusaikatauluista, osaston välisistä yhteyksistä ja materiaalitoimituksista. Yksityiskohtiakaan ei ole unohdettu: myös huonekalut, sisustus, tapettivalinnat, pintamateriaalit, värit ja kuhunkin huoneeseen kuuluvat konttorikoneet, kynät ja leimasimet kuuluvat suunnitelmiin ja niidenkin rakentamiseen on erikseen ohjeet. Komponentteihin kuuluu arviolta 5 miljoonaa erilaista proteiinia, joita täytyy syntetisoida matkan varrella saatavilla olevista raaka-aineista annettujen ohjeiden mukaan.

DNA määrittää jopa millaisia työtekijöitä kuhunkin tilaan tulee ja miten paljon. DNA kertoo näiden keskenään käyttämän kielen ja miten kunkin tulee toimia yhteistyössä niin että kaikki yhdessä tekevät työtä samojen päämäärien hyväksi. Tämän valtavan rakennuksen kaikki biljoonat pienet osaset elävät ja kuolevat, mutta myös kopioivat ja korvaavat toisiaan koko kokonaisuuden elämänkaaren ajan. Toiset elävät pitkään, toiset lyhyemmän aikaa, mutta kaikkien on kuitenkin korvauduttava aina sopusoinnussa toisiinsa nähden. Rakennusmateriaali (ruoka)pulan aikana keskitytään vain olennaisiin, tärkeimpiin toimintoihin ja muualta ”sammutetaan valot ja säästetään sähköä”.
Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat Sinun tekosi, minä tiedän sen.
Psa 139:14

Olet ihme!

Ihmisen keho on monimutkaisuudessaan ihmeellinen, uskomaton. Vasta moderni molekyylitason biokemia on todella avannut silmämme näkemään miten uskomattoman monimutkainen, monimuotoinen ja hienosti suunniteltu on ihmiskeho; sielumme ja henkemme koti. Se, minkä aikaisemmin kuviteltiin muodostuvan vain vähäisestä joukosta melko yksinkertaisia ainesosia, onkin osoittautunut muutamista perusraaka-aineista itse itsensä rakentavaksi ja ylläpitäväksi järjestelmäksi jossa jokainen biljoonista toistensa kanssa yhteistyössä toimivista yksiköistä on itsessään, kuten joku on sanonut: ”monimutkainen kuin avaruussukkula”.
Kansainvälinen ID-liike (Intelligent Design = Älykäs Suunnittelu) pitää biologisen elämän lähes äärimmäistä monimutkaisuutta eräänä kaikkein vahvimmista perusteista Jumalan olemassaololle. Tämä liike alkoi USA:sta 1970 -luvun lopulla eräiden informaatiotieteilijöiden lähdettyä laskennallisesti arvioimaan DNA:n monimutkaisuutta.
Ihme Sinun pelastukseksesi!

Syntiinlankeemus aiheutti alun perin täydellisen rakennusohjeemme joutumisen alttiiksi erilaisille virheille kuten mutaatioille. DNA:han syntyneet virheet ovat tuhansien vuosien kuluessa aiheuttaneet sen, että juuri kukaan ihminen ei enää ole ”täysin terve”. Joku onkin osuvasti sanonut: ”Ette te terve voi olla, teitä vain ei ole vielä tutkittu tarpeeksi.” Jumala on kuitenkin tehnyt täydellisen pelastussuunnitelman langennutta ihmiskuntaa ja maailmaa varten. Elämme viimeistä, kiihkeää aikakautta ennen Jeesuksen paluuta, päivää jona Hän ottaa valtakunnan ja hallinnan, eikä enää sanota ”koko maailma on pahan vallassa” 1 Joh 5:19, vaan saadaan nähdä, kun ”…itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen” Room 8:21.

Lisäluettavaa:
What Darwin Didn´t Know, Geoffrey Simmons
Älykkään suunnitelman idea, William Dembski
Darwin´s Black Box, Michael J. Behe
By Design or by a Change, Denyse O´Leary
www.perusteet.tk linkit

Lisäkommentti 04.11.2006

- 23 kromosomin sijaan on oikeampi puhua 23 kromosomiparista.
- Geenien määrästä ei olla täysin yksimielisiä. 2000-luvun lähteet mainitsevat 20 000 - 100 000 kappaletta geenejä riippuen mitä lähdettä lukee. (esim. Human Genome Project: 30 - 35 000 kpl). Artikkelissa käytetty lukumäärä kirjan What Darwin Didn´t Know mukaan.
- Ihmisessä esiintyvien erilaisten proteiinien määrän arvio vaihtelee riippuen mitä lähdettä lukee. Nyt löytämäni lähteet mainitsevat määrän "noin 1 miljoona" - "noin 5 miljoonaa" erilaista proteiinia. Artikkelissa käytetty lukumäärä kirjan What Darwin Didn´t Know mukaan.
Perusteet.tk